24 juni 2024

Klinkt dit als een geweldige carrière? Dat vonden wij ook! Maak kennis met Thomas, de persoon achter dit indrukwekkende carrièrepad. In 2014 begon hij zijn loopbaan bij Collé als Leerling Monteur.

Zijn moeder had een online vacature gevonden waarop hij met optimisme heeft gesolliciteerd. Het duurde niet lang voordat hij kon beginnen. Thomas bleek een snelle leerling te zijn die zichzelf keer op keer bewees. Hierdoor werd hem de kans geboden om Servicemonteur te worden. In deze functie reisde hij zelfstandig naar klanten om storingen op te lossen en onderhoud en reparaties uit te voeren aan diverse machines.

“Ik weet niet precies wat ik wil, maar ik wil naar iets anders.”
Na een paar jaar als Servicemonteur merkte Thomas dat hij graag een nieuwe uitdaging wilde, maar wist nog niet precies wat. Hij besloot zijn wens te delen met zijn leidinggevende. Dit leidde al snel tot een promotie tot Meewerkend Voorman. In deze rol was hij verantwoordelijk voor technische vraagstukken en het verbeteren van het niveau in de werkplaats. Enige tijd later kwam er een vacature vrij voor Chef werkplaats. Thomas solliciteerde en werd aangenomen. In deze functie lag de focus meer op klanten en leveranciers dan op techniek. Thomas werd op 23-jarige leeftijd Chef werkplaats. “Door gewoon mezelf te zijn, accepteerde het team mijn leiderschapsrol.”

En nu, als Teammanager Techniek Nederland
Als Teammanager houdt Thomas zich voornamelijk bezig met personeel gerelateerde vraagstukken voor de werkplaatsen van Collé in Nederland. Hij hecht er belang aan om een toegankelijk contact met de monteurs te behouden en te leiden op een menselijke manier. Hij kijkt naar mogelijkheden en stelt bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkelingsplannen op voor monteurs die graag willen groeien. Op deze manier hoopt hij dat medewerkers zich gewaardeerd voelen bij Collé.

Thomas adviseert alle (nieuwe) monteurs om zich in te zetten en kansen te grijpen. "Als je zelf initiatief toont, dan kan er heel veel" Geef aan waar je mee zit en wat je graag zou willen, zodat er gekeken kan worden naar de mogelijkheden.

Vacature niet gevonden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!